Ideal 40 square meters.

03/09/2014





























From Fastighetsmaklarna via Homesick


I've been searching for a flat through whole summer on different real estate internet pages and I'm starting to notice that prices are very high according to the given square footage and furniture in it. That makes a person depressed a little bit. I don't want to look like a spoiled brat or picky, but it seem to me that for those kind of prices I can expect a flat like this and I think many would agree with me.
Small compact flat only 40m² it's totally enough for one person or a young couple. I'm a fan of less is more and that is why I love small and smart layout flats. However, it is important to make small apartments visually bigger just like in this one, where the white color is dominate, but it doesn't look clinical like most of Slovene people would say. The fact that there is no balcony doesn't bothers me because the flat it self acts very airy and fresh. Selection of colors is just right and energizing. Charm of the apartment it's certainly created in dining area that combines old white painted table with mixed Eames and Tolix chairs. It works really well, and goes well with the kitchen. What do you think? 

xo S. 
_____

Že celo poletje kot nora iščem stanovanje preko nepremičninskih internetnih strani in opažam da cene ki so postavljene za določene kvadrature in opremo človeka naredijo kar depresivnega. Nočem delovati razvajeno ali izbirčno pa vendar se mi zdi da za take cene, ki se pojavljajo na portalih potem lahko pričakujem stanovanje kot je to in mislim da bi se mnogi strinjali z mano. 
Majhno kompaktno stanovanje veliko 40m² povsem zadovolji posameznika ali mlad par. Sama sem pristaš manj je več in zato so mi zelo pri srcu majhna a pametno razporejena stanovanja. Kljub temu je pomembno da majhna stanovanja vizualno povečamo tako kot je to storjeno tukaj, kjer prevladuje bela, vendar ne deluje klinično kot pravimo/jo Slovenci. Tudi dejstvo da ni balkona me tukaj ne moti saj pri tem majhnem stanovanju vse deluje zračno in sveže. Izbor barv je ravno pravšenj in s tem poživljujoč. Čar v stanovanju pa prav gotovo pričara jedilni kot s staro jedilno mizo, ki je pobarvana v belo in kombinacija te z Eames in Tolix stoli. Deluje odlično in se hkrati povezuje tudi s kuhinjo. Kaj menite vi?

xo S. 

2 komentarji:

  1. Luškana retro mizica, osebno bi jo raje prenovila tako, da bi ohranila naravno barvo lesa. Najprej pa sem v stanovanju opazila lepa lesena vrata v hodniku. Prostor oživijo. Prav tako mi je ušeč tlak v spalnici, ki vnese v prostor toplino. Tolix stoli so nekaj posebnega, vendar kljub temu da je v kuhinji dosti kovine, mi delujejo preveč industrial za k taki luškani mizici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se strinjam naravna barva lesa res poživi prostor. Sama miza v jedilnici pa mi je v kombinaciji s Tolix stoli lep prikaz kontrasta ki ne kriči po pozonosti in mi je ravno zato všeč tako kot je. (:

      Delete

 

SAOSdesign © All rights reserved · Development by Blog Milk · Blogger